Популар Постс

Избор Уредника - 2019

Кућица за велику породицу

Амерички дизајнери изградили су пространу А-фраме кућу, дизајнирану за живот током цијеле године.

Најчешће тзв. Куће за шаторе, или кућне колибе, повезане су са љетниковцем, тј. место где можете живети у релативној удобности само у летњим месецима. Пар из Америке - дизајнери Цхад и Цоуртнеи Лиудеман одлучили су да њихова А-фраме кућа, поред свог елегантног изгледа и ентеријера, треба да буде добро изолована и да има све потребне инжењерске комуникације.

Сам простор је диктирао концепт куће. Имали смо среће да купимо парцелу од 1 хектар у шуми, на веома живописном месту. Ту је река, а са свих страна се пружа предиван поглед. На мјесту већ је стајала стара кућа-колиба, наслиједила нас је у "насљеђу" од претходних власника. Кућа није имала нормалну изолацију и комплетне инжењерске комуникације. Зато смо одлучили да га потпуно реконструишемо и прилагодимо за угодан боравак од 6-8 особа.

Кућа има три етаже. Доњи подземни - подрум, где је сва инжењерска опрема и гостинска соба са четири лежаја.

Појединачни кревети уграђени су у нише у зидовима у стилу кревета и затворени завјесама.

У приземљу се налази дневни боравак-благоваоница, кухиња, купаоница и главна спаваћа соба.



На другом кату се налази још једна спаваћа соба и купаоница.

За обнову објекта кориштено је дрво бора, храста и црвеног дрвета. Пине је отишао да ојача оквир, храстове даске - до пода, и текстурирао црвену дрвену секвоју - до стола великог трпезаријског стола.

Кухиња и столови за купатило су лијевани од бетона, инсталиране су модерне славине и водовод.

Комбинација дрвета и бетона нагласила је љепоту унутрашњих рјешења, а сав намјештај у кући је домаћи.

Такођер за реконструкцију куће кориштена је шперплоча, која је лакирана.

Прво смо хтели да демонтирамо кров и изолујемо кућу напољу. То би омогућило да се остане видљиво у унутрашњости масивних дрвених греда енергетског оквира конструкције. Али, пошто смо пребројали суму трошкова, одбили смо ову обавезу као прескупу.

Дизајнери су одлучили да изолују кућу, као и обично, постављајући изолационе плоче између носача оквира, који су затим зашивени шперплочом.

Спојеви између вертикално постављених плоча су намјерно направљени широки и обојени у црно за контраст.

Кровни цријеп је изабран као флексибилна плочица. Кућа има максималну површину остакљења и испуњена је свјетлошћу, а унутрашњи волумен визуално повећава површину и унутрашњост, обојен у бијело.

У стражњем дијелу куће налази се тераса за пиће и опуштање.

Према речима власника, веома су задовољни са својом „летњом кућом“ и покушавају да изађу из града у природу кад год је то могуће.

У видеу - оригинална кућа у шуми.

Погледајте видео: Nasa mala Barbi porodica (Октобар 2019).

Загрузка...

Оставите Коментар