Популар Постс

Избор Уредника - 2019

Микро распоред станова: рецепт од дизајнера

Дизајнери из Француске нуде начин трансформације не-стамбене површине од 45 квадратних метара. м у удобном студио апартману.

Нагомилавање, висока цена квадратних метара и сложеност решавања "стамбеног проблема" чине да становници великих градских подручја траже начине за решавање ових проблема. Често се просторије користе за становање, што је апсолутно неприкладно. Наш портал је већ рекао како претворити гаражу у удобну кућицу. Данас ћемо описати начин окретања уског пролаза кроз пуни стан.

То је био задатак који су дизајнери из Француске морали да реше када је клијент затражио од архитектонског бироа да постави “камену врећу” у историјском центру Бордеаука. Задатак је био компликован чињеницом да су власници некретнина жељели рјешење које би им омогућило да "одвоје" простор од 45 м². и напуните га светлошћу.

Дизајнери су почели да раде. Након анализе свих предности и мана собе, Французи су одлучили да поклон користе у облику високих плафона, дијелећи простор на два спрата.

На првом кату се налазила кухиња и дневни боравак, а на другом кату спаваћа соба, купаоница и купаоница.

Схвативши да не би било могуће опремити стан са компликованом геометријом са стандардним намештајем, дизајнери су развили специјални мултифункционални ормарић-трансформатор.

Суштина асиметричне конструкције је у томе што је истовремено складишни систем, кабинет и трпезаријски сто. Да би се то постигло, систем је опремљен окретним столом који се може окретати за 90 ступњева по доласку гостију.

Кухиња је израђена у облику "острва", опремљена судопером, штедњаком и ормарићима за фиоке за чување кухињског прибора.

Као што се види на фотографији, сав намјештај има кубични облик. Штавише, "играње" на компјутеру са бојом и величином свих објеката, Французи су дошли на опцију када је светла дрвена површина уоквирена црним оквиром. Због контраста, који снажно удара у очи, као и дубине полица хаотично расутих дуж зида, просторији се даје визуелни волумен, а његова величина се повећава.

Да би се уштедио простор за радни простор истакнута је ниша у зиду. Упркос минијатурној величини, након што је обезбедио изрез на столу, дизајнери су успели да стисну столицу и компјутер у уски простор.

На другом спрату се налази степениште-ормар, чије је цијело подручје дано за похрану, на примјер, ципеле.

Осим тога, Французи су повећали број прозора, пуштајући свјетло у просторије и тиме визуално проширили простор. Такође, дизајнери су на другом спрату поставили брачни кревет, умиваоник и опремили купатило са спуштеним тоалетом.

Према ријечима дизајнера, својим су примјером жељели показати да се креативношћу и маштом чак и минијатурни простор може претворити у удобан стан.

И гледајте видео, који показује како направити удобну кућицу из шупе.

Погледајте видео: SEAT Tarraco - predpremiéra veľkého španielského SUV (Новембар 2019).

Загрузка...

Оставите Коментар