Популар Постс

Избор Уредника - 2019

Екстремна аритметика - кућа звана 18.36.54

У Цоннецтицуту је изграђена кућа са различитим угловима и косим зидовима, израчуната према посебном математичком систему

Пар се окренуо Даниелу Либескинду са захтевом да створи резиденцију на њиховом месту у Конектикату након посете чувеном Јеврејском музеју меморије који је архитекта саградио 1998. године у Берлину. Упркос чињеници да клијенти имају директан однос са светом уметности, замолили су Либескинда да не претвори имање у „уметничку галерију“ или „изложбену салу“, већ да уведе што више екстремних линија. Уосталом, то је оно што су приметили у Берлинском музеју - падинама зидова, плафона и степеништа.

Кућа је изграђена на земљишту у Цоннецтицуту, чија је укупна површина 54 хектара, окружена је храстовим гајем и рушевинама грађевине изграђене у осамнаестом стољећу. И у том рајском кутку одлучили су да изграде модернизовану викендицу у којој ће се опустити, провести своје слободно време у читању, кувати укусну храну, дивити се пејзажу.

Архитекта је са пуном одговорношћу приступио стварању приградског насеља, а ускоро је међу старим храстовима расла зграда од нерђајућег челика која се састојала од 18 косих површина, 34 горњих тачака, сличних рубу ножа и 54 линије, изграђених по посебном систему математичких прорачуна. примјењује Либескинд у развоју пројекта. Математички прорачуни су утицали на име, а љетња резиденција добила је 18.36.54.

Унутрашња страна челичног крова је украшена природним дрветом - тамним, топлим и удобним храстом. У дневној соби пажња је фасцинирана камином, око којег се налази уграђени цик-цак кауч. Готово сав намјештај у кући, према идеји дизајнера, уграђен је - то је стол за благовање, клупе, полице за књиге, све врсте слушалица, иако су власници куће у интеријеру собе направили контраст додајући столице у стилу Георге ИИИ и удобне лампе.

Манипулишући универзалну идеју да лични простор особе треба да буде скривен од знатижељних очију, дизајнер је уништио стереотипе и није користио никакве технике у унутрашњости да би покрио приступ околини. Све врсте ниша, скровитих углова су помешане са заједничким просторима, а само кроз огромне прозоре од пода до плафона пружа се поглед на величанствене пејзаже, док завесе и завесе и ролетне не ометају размишљање о природи.

Прозори се убацују у отворе крова, а само један окомити зид куће, уз кухињски простор, је персонификација еуклидског прагматизма. Чак је и камин постављен испод косог зида.

Доњи спрат куће има равну линију, ту је соба за јогу, остава, гостинска соба са склопивим креветом.

Плоче од бронзаног нерђајућег челика које покривају спољашњост зграде имају тенденцију да мењају своју боју и добијају различите нијансе од црног угља до магента и тамно браон у зависности од положаја посматрача и доба дана. Осим тога, панели могу да промене сјајни сјај на тромо замагљено светлуцање.

Плоче од нехрђајућег челика се уграђују на структурне плоче за изолацију од шперплоче, чија је основа причвршћена на челични оквир који се састоји од четири угаона лука. Храстови панели са унутрашње стране крова причвршћени су на челични оквир металним шипкама. Оне области храстових плоча које излазе на улицу третиране су посебним средствима да би се одупрла временским условима. Неки од унутрашњих зидова, који нису били украшени храстом, били су обложени шведским малтером.

Да би се спријечили негативни ефекти кишнице и снијега на челичним плочама и заштитили од губитка боје, олуци су причвршћени на доњи руб крова, а одводне цијеви су уграђене у зидове. Кућа се загријава по принципу радијацијског система гријања за бетонски под, али ако је потребно, могуће је укључити и додатно гријање зрака.

Погледајте видео: Speed Run : Valus / Time : sec . (Август 2019).

Оставите Коментар