Популар Постс

Избор Уредника - 2019

Сеоска кућа за креативни пар

Угодна сеоска кућа, смјештена у близини храстовог гаја, има једноставне облике и непокривен распоред.

Иоунг десигн цомпани ЛИНЕСТУДИО представља сеоску кућу за креативни пар, писца и фотографа.

Одлучено је да се кућа изгради на земљишту које се налази на периферији шуме и истовремено повољно смјештено у односу на прометне правце. Територија има малу површину и нешто неправилног облика. Сви ови фактори идеално одговарају захтевима купаца који су постављени пред архитекте - кућу у којој ће породица провести викенде и празнике, одмор од радних дана и градски живот. У исто вријеме, идеја је требала бити имплементирана у оквиру ограниченог буџета, стога је концепт пројекта заснован на лаконичној форми зграде и на једноставном распореду.

Интеријери немају преграде између њих - према принципу отворених проточних простора, кухиња и дневни боравак имају само визуелне границе које су осмислили дизајнери. Истовремено, ради се о дизајнерској техници, која омогућава трансформацију функционалних зона - кроз одређене акције кухиња се претвара у трпезарију, а дневна соба се користи као спаваћа соба. Функционалне зоне се налазе дуж главне транзитне стазе зграде.

Дизајн је узео у обзир особитости животне средине - поред тога је стари храстов шумарак. Сусједна кућа се граничи са границом локалитета, па је одлучено да се западни зид учини "глувим", без отвора за прозоре и врата. После таквог корака, било је потребно размислити о добром осветљењу куће, тако да су на јужној фасади повећали површину прозора, подижући кров. Тако, неки кров има малу рампу, која кући даје динамичнији облик.

Могуће је осигурати ниске трошкове изградње куће постављањем плитких темеља и уградњом металног потпорног оквира. Као грађевински материјал одлучено је за употребу еколошки прихватљивих производа. Унутрашње површине су тако украшене храстовим даскама, обојеним у бијело. Исти материјал је коришћен да се заврши тераса. Извана, оквир је био обложен лакираном плочом од пепела.

Као резултат тога, изграђена је комфорна сеоска кућа за обитељски одмор са укупном површином од 77 м2, док је 20 м2 било намијењено терасама.

Тако је дизајнерски студио креирао пројекат економичног, малог и еколошког становања чија је изградња кориштена рационалним дизајном, узимајући у обзир индивидуалности купца.

Погледајте видео: Derek Paravicini and Adam Ockelford: In the key of genius (Новембар 2019).

Загрузка...

Оставите Коментар